Subscribe via RSS

Æbleflæsk … eller Æblefisk :-)

15 Aug 2011

Æblefisk - bakskuld

Æblefisk - bakskuld - saltet, røget og tørret issing (fisk)

Æblefisk? Ja FISK! :-)

Dette var faktisk ikke noget særlig spektakulært projekt i mit hoved, da fisken er bakskuld. Jeg prøvede at smage bakskuld på madkursus i Meyers madhus og det er altså en fantastisk ingrediens.

Bakskuld er saltet, tørret og røget issing og er havets bacon. Jep det smager meget hen af bacon. Bacon – flæsk – æbleflæsk … og pludselig er æblefisk ikke så sært i mit hovede.

Jeg er ikke stødt på nogen fiskehandlere som fører det som standardvare, men de fleste tager det hjem hvis man bestiller det en dag eller to i forvejen. Det havde jeg så gjort og så skulle der eksperimenteres :-)

Ingredienser (2 personer):
2 stk. bakskuld
1 æble
1/2 løg
1 spsk sukker
1 dl vand
Salt, peber, citronsaft & eddike

revne og snittede æbler

Opskrift:
Skær bakskulderne i stykker på 1-2 cm
Skær halvdelen af æblet i stykker lige så store som bakskulderne og riv den anden halvdel.
Hak løget fint.

Brun det revne æble sammen med løget.
Når det er brunet tilsættes sukker og vand og kog det ind til en grød/kompot.
Smag til med salt, peber, eddike og citron.

Steg bakskuld indtil det har fået en let sprød overflade (ca. 10-15 min.).
Steg æblestykkerne et par minutter så de bliver let brune, men ikke smattede.
Rør forsigtigt bakskuld og æblestykker i “grøden”.

Server og nyd.

Æblefisk - bakskuld - saltet, røget og tørret issing (fisk)

Note:
Det smager i retning af æbleflæsk, men ikke præcis som det. Smagen er lidt mindre fed og så er der en anelse røgsmag, som man jo ikke har i æbleflæsk.

Men husk nu på bakskuld! Bestil det det hos fiskehandleren – det smager fantastisk!

Læs også:

Tomatlasagne (åben)
Peberrodseddike
Macarons med klementinsmag - perfekt alternativ i julen



One Response to Æbleflæsk … eller Æblefisk :-)


Leave a comment

© 2014 Love food love cooking