 Det kan godt være kalenderen siger det er sommer, men som regel, når man kigger ud af vinduet er det varm chokolade og ikke is jeg får lyst til … og ja, en af dagene måtte jeg jo give efter og lave en kop.
Det kan godt være kalenderen siger det er sommer, men som regel, når man kigger ud af vinduet er det varm chokolade og ikke is jeg får lyst til … og ja, en af dagene måtte jeg jo give efter og lave en kop.
Ingredienser (2 personer):
100 g mørk chokolade 55%
3 dl mælk
1 dl piskefløde
1 tsk flormelis
Vil man have en mere “voksen” udgave kan man bruge 70% eller 85% chokolade i stedet for … man kunne nok også med succes komme et skvæt cognac eller rom i.
Opskrift:
Bræk chokoladen i mindre stykker (Spis evt. et lille stykke – det smager jo godt :-))
Kom chokoladen i en kasserolle med lidt af mælken og lad det smelte unde svag varme mens der røres rundt.
Når al chokoladen er opløst hældes resten af mælken i og lunes op til ca. 60 grader (den skal ikke koge)
Kom flormelis i fløden og pisk den til en cremet skum. Folrmelisen sørge for at holde skummet mere “stabilt” så det ikke opløses i chokoladen, men forbliver skum.
Server og nyd
Læs også:

 
            	
				
 
		
 
						


July 28th, 2011
Jeg er helt enig i at man altid kan drikke varm chokolade! Jeg tager det tit med i min termokande, da jeg føler at jeg drukket for meget kaffe et styk tid, for det simpelthen smager så godt!
July 28th, 2011
Ja det gør nemlig … Det er for mig det tætteste man kommer på at kunne drikke “Hygge” :-)