Subscribe via RSS

Ravioli med fyld af hytteost, panchetta og basilikum

10 May 2012

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiden for indlevering af opskrifter til Hytteost -konkurrencen nærmer sig, og selvom jeg ikke har fået eksperimenteret så meget, som jeg havde lystt, er jeg rimelig tilfreds med hvad jeg har lavet. Faktisk får jeg aldrig eksperimenteret så meget, som jeg har lyst til, hvilket jo nok siger mere om min personlighed end om kvaliteten af retterne ;-)

Den hovedret jeg er endt på, er raviolier fyldt med hytteost. Som tidligere nævnt er en af hytteostens kvaliteter, at den kan bære en masse smag fra f.eks krydderurter. Derfor kom der også krydderurter i fyldet. Valget blev basilikum, men man kunne have valgt meget andet. Nu er det jo en Arla konkurrence, så jeg tænkte at smagen skulle tækkes det brede publikum. Basilikum er velkendt og så smager det pisse godt, så det var det oplagte valg for mig. Set i bakspejlet vil man kunne sige jeg lefler for publikum ved også at putte panchetta i. Det var dog ikke med leflen for øje jeg kom det i, men fordi jeg ville have noget knas og tekstur. En del ravioli har nemlig fyld med mousse-konsistens, så det sprøde giver en god variation i forhold til de fleste andre raviolier.

Udover sprødhed giver panchettaen også det salt som retten behøver. Jeg ville ikke kun nøjes med salt, så jeg lavede en hvidvinssauce, som gav det syrlige element og løftede helheden.

Det hele spiller rigtig godt sammen. Få ingredienser, der hver især har en funktion og udfylder den til fulde. Den friske basilikum, hvidvinssaucen og letheden i retten, gør dette til et rigtig dejlig sommermåltid. Om det så er det bedste i Arlas øjne må tiden jo vise. Jeg synes i hvert fald det er en ret som får fremhævet hytteostens kvaliteter.

Ingredienser (2 personer):
- Pasta -
1 æg
70 g mel
30 g durummel

- Fyld -
4 spsk hytteost
4 skiver panchetta (eller bacon)
1 stor håndfuld frisk basilikum

- Sauce -
1/2 flaske hvidvin
25 g smør

Salt, sukker og parmesanost til at komme på toppen.

Tilberedning:
Ælt pastadejen sammen (se her hvordan) og lad den hvile en times tid inden den rulles ud.

Skær panchettaen i mindre stykker og steg dem sprøde. Læg dem på fedtsugende papir indtil de skal bruges.

Hak basilikummen fint og bland den med hytteosten.

Saml raviolierne (se her hvordan). Panchetta i bunden og hytteosten ovenpå.

Kog hvidvinen ind til ca. 3/4 dl. Smag den til med sukker og lidt salt. Den skal være syrlig, men ikke sur. Tag den af varmen og pisk smørret i.

Kog raviolierne 60-90 sekunder (til de flyder oven på). Hæld vandet fra og vend dem forsigtigt i saucen.

Anret med lidt parmesanost, server og nyd

Læs også:

Krondyrsteak med ovnstegte kartofler og tranebærsovs
Chorizo med portvin - Tapas når det er lettest
Svineben med æblekompot, estragon og spidskålLeave a comment

© 2016 Love food love cooking