Subscribe via RSS

Kyllingbryst med sprødt skind og en salat – tyvstart på sommeren

16 Mar 2012

kylling med spødt skind og en let salat

Forleden dag var det bare det bedste vejr. Høj sol, knald blå himmel og temperaturer der lokkede til at tage jakken af – Nej hvor jeg dog har savnet sommeren. Nu hvor vejret viste retning af sommer, kunne jeg ikke holde mig tilbage og tyvstartede derfor sommeren i køkkenet med en dejlig sommerret.

Jovist måtte jeg gå på kompromis med min forkærlighed til danske sæsonråvarer og købe spanske tomater og fransk salat (som heller ikke er i sæson endnu og derfor ikke smager som det danske gør om sommeren). Det smagte dog godt nok, så lige præcis den dag, var det bare at sige “pyt med det”, for jeg fik den herlige sommerfølelse da jeg spiste det – det var næsten som at være på picnic en sommeraften … Nej hvor jeg dog glæder mig til sommer – mon ikke der kommer lignende retter på tallerkenen der? :-)

Faktisk har jeg prøvet at overtale min kæreste til at holde picnic hjemme i stuen, med en madkurv og en ternet dug på gulvet, hvor vi så kunne sidde nede og spise frokost. Jeg har ikke fået noget endeligt svar (mon himmelvendte øjne betyder ja eller nej?). Jeg vil bare gerne snart på picnic … Og indtil vejret er til det, har denne ret været det bedste alternativ.

Ingredienser (2 personer):
2 kyllingebryster med skind på
Lidt frisk timian
Skræl fra 1/4 citron
1 rødløg
1 bakke cherrytomater (ca. 15 stk.)
1 ovede grøn salat
Citronsaft, olivenolie, eddike, salt og sukker

Tilberedning:
Hak timian og citronskal fint og bland det med lidt olie og salt
Brug fingrene til at lave en lille “lomme” mellem kødet og skindet på kyllingebrysterne
Kom timian-/citronblandingen i “lommerne” og masser forsigtigt så det bliver jævnt fordelt.
Steg brysterne på skindsiden i ca. 5 min. ved jævn varme, så skindet bliver sprødt.
Vend dem så og sæt panden i ovene i ca. 12-15 min. ved 200 grader for at stege dem færdige (tiden kommer an på størrelsen af brysterne)

Skær tomater, løg og salat i mindre stykker.
Bland en dressing af ca. 4 spsk olivenolie, 2 spsk citronsaft, 1 tsk eddike og smag det til med salt og sukker.
Hæl dressingen over salaten og vend det hele godt.

Server og nyd.

Læs også:

Lammeracks med savoykål og portvinsauce
Tomatsuppe med sherrykaviar ... og indbygget nytårsfortsæt
Bananpandekager - Morgenmad fra VietnamLeave a comment

© 2017 Love food love cooking