Subscribe via RSS

Müsligrød – morgenmaden i vintertøjet

02 Nov 2011

Müsligrød - grød på müsli og revet æble

Müsligrød - grød på müsli og revet æble

Det er blevet koldere i vejret, så det kan være dejligt at starte morgenen med et varmt måltid, så man ikke fryser så snart man træder ud ad døren.

Jeg har i mange år spist müsli med mælk på om morgenen og er faktisk glad for min morgenmad. Den har 3 kvaliteter, som jeg virkelig sætter pris på.
1. Det smager godt (hvis man altså køber de rigtige müslier)
2. Det er nærende (Det stammer fra min opdragelse :-))
3. Det er let at lave – “øs op og hæld mælk på” er et fantastisk koncept, når man, som mig, på ingen måde er morgenmenneske.

Så forleden fik jeg den ide at lave grøde til morgenmad- nej for at være ærlig, var det min kæreste, der fik ideen og så længe hun får gode ideer, har jeg ikke noget problem med at lave dem :-)

Nu havde vi jo allerede müsli i huset, så hvorfor ikke lave grød på det? Jeg synes ren havregrød er lidt kedelig i smagen, så müsli med dets frugt og nødder virkede noget mere interessant. For lige at give det lidt syre fandt jeg et æble, som også kom i. Det betød at kvalitet 1 og 2 blev opfyldt – at lave selvegrøden er heller ikke svært og det der tog længst tid var at rive æblet – resten passede sig selv mens jeg lavede kaffe – kvalitet 3 var dermed også opfyldt og så var der morgenmad :-)

Ingredienser (2 personer):
4 dl müsli
1 æble
1 spsk honning
3 dl vand
1 knivspids salt

Opskrift:
Riv æblet og kom det og de andre ingredienser i en gryde og kog det i 5-8 min.

Server og nyd

Müsligrød - grød på müsli og revet æble

Læs også:

Pære crumble med kardemomme og rom - En voksen på pære-rov
Confiteret laks og frisk vintersalat
Grønkålschips - sund snack til vinteren6 Comments on Müsligrød – morgenmaden i vintertøjet

 1. Ian

  Alternativt kan du putte det hele i mikroen i 3 min, virker lige så godt og er om muligt nemmere :D Dog ville jeg nok vælge at vente med æblet til efter grøden er kogt, så man får mere ud af dens syrlighed. Du skal nok nøjes med 2-2½dl vand da der ikke rigtig koges noget væk.

 2. Christoffer - Lofoloco

  Tak for tippet Ian.
  Ang. tilberedt eller råt æble er det en smagssag – til dette ville jeg have det tilberedt, men har tidligere prøvet at have større stykker i havregrød for netop at have mere syre :-)

 3. stefanagger

  Angående punkt 3. Riv evt. æble om aftenen og stil det hele klar.

  Jeg spiser ofte omelet med grøntsager til morgenmad, og det er meget lettere og overskueligt at hakke/snitte inden man går i seng.

 4. Christoffer - Lofoloco

  Ja det er snedigt.
  Det er dog ikke altid jeg er så forudselig at jeg husker at planlægge min morgenmad :-)


Leave a comment

© 2015 Love food love cooking