Subscribe via RSS

Kartoffelmaden – Det danske køkkens bruschetta

18 Jul 2011

Kartoffelmad

Kartoffelmad med bacon, syltede rødløg, purløg og hjemmelavet mayonnaiseJeg har forelsket mig lidt i det nordiske køkken, eller rettere har jeg forelsket mig i tanken om at bruge lokale sæson råvarer og at gøre dem til noget eksotisk og gastronomisk.

Da vi forleden fik gæster gav jeg mig i kast med at sætte en middag sammen og den kommer som min anden trilogi her på bloggen.

Bruschetta bare oser af Italien og jeg elsker bruschetta – men hvad har vi i Danmark tænkte jeg? Så slog det mig Kartoffelmad! Så til forret serverede jeg en kartoffelmad og reaktionen fra gæsterne var ikke ikke til at tage fejl af – “KARTOFFELMADDER!” Ja det var ikke kun mig der syntes det var en god ide. De bringer minder fra barndommen som frokoster i haven eller besøg hos mormor og er stadig et hit.

Kartoffelmadder ER en delikatesse og der er langt fra sidste gang de bliver sat på bordet som forret.

Ingredienser (4 personer):
2 skiver rugbrød
2 kartofler
1 lille rødløg
1 pasteuriseret æggeblomme
1 dl solsikkeolie
2 skiver bacon
Lidt dijon sennep
Lidt hakket purløg
Salt, peber, sukker & eddike

Opskrift:
Hak rødløget fint.
Hæld eddike over og smag til med sukker.
Lad det trække ca. 30 min.

Rør en mayonaise af æggeblommen og olien.
Start med et par dråber olie i ægge blommen og rør det godt ud. Tilsæt herefter lidt olie ad gangen og bliv ved med at røre godt til konsistensen er fast og cremet.
Smag det til med salt, peber og eddike – og evt. lidt oliven olie.

Kog kartoflerne.
Skær dem i skiver og steg dem på den ene side i smør på panden (denne side lægges ned ad så man ikke kan se de er stegt. Derfor ligner det en klassisk kartoffelmad, men lige med endnu mere smag og tekstur).

Skær baconen over på midten og steg dem sprøde – evt. papirtynde

Skær rugbrødskiverne i to stykker og rist dem på brødristeren på begge sider og smør dem med en lille smule dijonsennep.

Anret, server og nyd.

Kartoffelmad med bacon, syltede rødløg, purløg og hjemmelavet mayonnaise

Læs også:

Paneret rødspætte
Chelsea - Verdens bedste burger
Gulerodsuppe med rejer5 Comments on Kartoffelmaden – Det danske køkkens bruschetta

 1. Hanne K

  Det er da det pureste guf! Så enkelt – og Så lækkert.

 2. Sjønne

  Uhmm… dejlig lille dansk appetizer!

  Nice trick med at stege den ene side af kartoflen der!

 3. Christoffer Volf

  Det er det nemlig … Og jeg håber flere folk vil sætte kartoffelmaden tilbage på bordet også når det er “pæne” middage :-)

 4. Christoffer Volf

  Tak

  Ja det var noget jeg kom til at tænke på undervejs – Stegt kartoffel smager jo godt og giver lige en ekstra dimension.


Leave a comment

© 2017 Love food love cooking