Subscribe via RSS

Mørbrad med kartofler, spidskål og sennespsovs

11 Jul 2011

mørbrad med spidskål, kartofler og sennespsovs

mørbrad med spidskål, kartofler og sennespsovsNye kartofler er jo en delikatesse i mine øjne (og mund) – når man har dem på tallerknen behøver man ikke alt for meget andet fancy for at have en fantastisk måltid. Jeg læste en opskrift fra en anden madblogger (kan desværre ikke huske hvem og har ikke kunne finde det efterfølgende) hvor det var spidskål med sennepsdressing, så det slog mig at sennepsovs ville være det perfekte til at binde svinekød, kartofler og kål sammen i en dejlig nordisk sommerret.

Ingredienser (2-3 personer):
1 Svinemørbrad
Frisk timian
Kartofler (antal kommer an på hvor sulten man er)
1 Hoved spidskål
50g smør
50 g mel
1 løg
3 dl mælk
2 store skefulde grov sennep

Opskrift:
Puds mørbraden af og gnid den med salt, timian og evt en lille smule sukker og lad den så trække i køleskabet i nogle timer (min fik 6 timer – at salte og lade det trække var et trick jeg lærte på madkursus i Meyers madhus. I modsætning til hvad man tror trække saltet ikke vand ud af kødet, men trækker derimod ind i kødet hvor det holder på væden – smart! :-))

Resterne der er “pudset” af mørbraden bruses sammen med løget (groft hakket). Når det er brunt hældes der vand over, koges ind og sies så man har en fond.

Tilberedning

- Sennepsovs -
Smelt smøret over svag varme. Kom melet i og rør god, så det bliver en jævn masse.
Under omrøring hældes fonden i sammen med ca. 1/3 af mælken. Lad det koge lidt op mens der røres, så sovsen tykner og tilsæt med jævne mellemrum lidt mælk til sovsen har en dejlig cremet koncistens. Tilsidst kommes sennep i og der smages til med salt og peber.

Når mørbraden har trukket tørres timianen af. Brun den på panden og giv den ca. 15-20 min. ved 200 grader i oven. Skær den først i skiver lige inden servering

Kartofler vaskes og koges.

Spidskålen skæres i 1/4 og koges kort (ca. 2-3 min)

Anret, server og nyd.

mørbrad med spidskål, kartofler og sennespsovs

Læs også:

Kartoffelskum
Peberrodseddike
Ravioli med svampefyld (sort trompetsvamp)One Response to Mørbrad med kartofler, spidskål og sennespsovs


Leave a comment

© 2015 Love food love cooking