Subscribe via RSS

Cucumber shooter

29 Jun 2011

Cucumber shooter

Cucumber shooterJeg misunder de gode kokke som kan lave retter som er lette i smagen – selv er jeg nemlig bange for at en enkelt komponent overdøver resten, hvis den smager bare lidt for meget … men, men, men – man lære det jo ikke hvis ikke man prøver.

Mit første forsøg blev en amuse bouche, med simpel sommersmag af agurk og mynte.

Ingredienser (2-3 personer):
1/2 agurk
Salt
Citron
1/2 dl mælk
6 blade mynte

Tilberedning:
Skræl agurken og blend den.
Hæld den gennem en si, så der kun er saften tilbage.
Smag til med lidt salt og nogle dråber citron (lidt ad gangen med begge dele, da agurksmagen er let og mild og derfor hurtigt kan overdøves af salt og citron)
Sæt den på køl indtil den skal serveres

Kom mynten i en morter og mos den godt.
Hæl så mælken i, rør det rundt og lad det trække 5-10 min.
Sigt det så resterne af myntebladene tages væk.
Lun det op til ca. 60 grader og pisk det til skum i en mælkeskummer (eller med et piskeris)

Anretning:
Hæl saften i et shot glas og læg forsigtigt skummen ovenpå.

Server og nyd.

Konklusion:
Meget kunne gå galt, men alt i alt var smagen ok – min kæreste syntes den var rigtig god, men jeg havde planlagt en mere kompleks smag, så det er nok derfor jeg selv kun siger ok.

Smagen af agurk var mere gennemtrængende når man fik en hel mundfuld, end da jeg bare prøve smagte med en teske, så jeg kunne have givet lidt mere citron i den.

Jeg fik ikke så meget skum som ønsket (det var meningen der skulle have været skum til kanten af glasset). Jeg troede det måske var pga. af mynten, men fandt ud af dagen efter at mælken var begyndt at skille, den smagte fint, men kunne ikke holde på luften. Endnu mere smagte skummet mindre af mynte end mens det bare var “mælk”, så der skal mere mynte i næste gang.

Når nu jeg fandt ud af at saften kan bære mere smag har jeg lyst til at prøve at putte lidt yoghurt eller kærnemælk i skummen næste gang for at få noget syrligt modspil og måske lidt gele af ærter i bunden for at give en mere kompleks smag, samt lidt tekstur

Var det et succesfuldt eksperiment?
Ja det var det. Jeg er blevet væsentlig klogere på at lave en let, med kompleks smag – dog med masser af plads til forbedring :-)

Cucumber shooter

Læs også:

Kartoffelskum
Cucumber shooter med ærtekaviar og mynteskum
Lækre, sprøde dybstegte rejer med chilimayonnaiseLeave a comment

© 2015 Love food love cooking