Subscribe via RSS

Hjemmelavede jordbærispinde – så let, SÅ godt!

15 Jul 2013

Hjemmelavede jordbærispinde - så let, SÅ godt!
hjemmelavede jordbærispindeLige så længe jeg kan huske, har jeg elsket is. Der findes også billede som dokumenterer at jeg også elskede is da jeg var yngre end jeg selv kan huske tilbage … selvom man kan være i tvivl om jeg, som baby, elskede at spise isen eller om det var at tvære den ud i hovedet jeg elskede :-)

I min barndom var det, som det nu var i Danmark i 80’erne, vanilje, nougat eller regnbueis, hvis det var flødeis eller en kung fu eller filur hvis det var ispinde. Der var også en tredje mulighed. Min mor havde nogle plastikforme, så vi kunne lave vores egne ispinde … og det blev der flittigt gjort sommer efter sommer.

I løbet at 90’erne blev de forme dog faset ud. De havde nok også aftjent deres værnepligt gennem 10-15 år og som teenagere havde hverken min bror eller jeg længere interesse i at lave ispinde selv. Efter jeg flyttede hjemmefra har jeg ikke savnet dem – helt ærligt, så tror jeg ikke jeg har skænket dem én eneste tanke gennem tiden hjemmefra (og det er trods alt en del år).

Heldigvis ruster gammel kærlighed ikke så da min kæreste fik et sæt ispindeforme i fødselsdagsgave af en veninde, kom alle minderne tilbage – så skulle der sgu laves is igen :-)

Det er nok mindst 20 år siden jeg sidst lavede ispinde, så min smag har ændret sig en smule. Nu vil jeg have mere smag og mindre sukker, så i stedet for at lave ispindene på saftevand, som jeg gjorde som barn laver jeg dem nu på frugt – og hvad er mere oplagt på en sommerdag end danske jordbær?

De skal bare have en smule sukker og så en tur i blenderen – resten klare fryseren.

Jeg har også konstateret at selvom min smag har ændret sig, har min tålmodighed ikke … så snart jeg havde blendet jordbærerne ville jeg spise isen, men måtte pine mig selv med nogle timers vente tid. Til gengæld var det ventetiden værd. At blende hele bær giver en mere naturlig smag og en lidt blødere konsistens end ispinde lavet på saftevand – og mon ikke også det er sundere da man får alle vitaminer og mineraler fra bærerne med?

Det bilder jeg i hvert fald mig selv ind, for så gør det nemlig ikke noget man liiiiiige spise en ekstra is i sommervarmen :-)

jordbær - råvarer

Ingredienser (4-6 ispinde):

400 g jordbær
20 g sukker

Opskrift:

Skyld jordbærerne og blend dem sammen med sukkeret.

Hæld blandingen på ispindeforme og sæt dem i fryseren.

Server og nyd.

Hjemmelavede jordbærispinde - så let, SÅ godt!
Hjemmelavede jordbærispinde – så let, SÅ godt!

Læs også:

Fransk løgsuppe med ostecroutoner og bacon
Osso buco bianco - den originale Osso buco
Kartoffel-gnocchi med bagte cherrytomater3 Comments on Hjemmelavede jordbærispinde – så let, SÅ godt!

 1. Helseqvinden

  Mums, det ser let og lækkert ud, det skal jeg da straks prøve at lave sammen med børnene
  :-)

 2. Lofoloco

  Det er de virkelig også … håber at børnene har tålmodighed til at vente på de fryser :-)

  Bedste hilsner
  Christoffer

 3. Pia H

  Jeg har raket-is-forme stående… jeg aldrig har brugt, men som jeg bare ikke kunne leve uden, sååå nu må jeg vist hellere i gang, for mit tastatur er fuldstændig savlet til over dine billeder :-D

  – Pia


Leave a comment

© 2015 Love food love cooking