Subscribe via RSS

Lakridsfiduser eller Skumfiduser med lakrids

21 Nov 2011

Hjemmelavede Marshmallow / skumfiduser med lakrids smag

Hjemmelavede Marshmallow / skumfiduser med lakrids smag

Lakrids er det nye sort når det gælder mode i madlavning … egentlig ganske praktisk når lakrids nu allerede er sort.

Nå, men jeg er bare ikke den store lakrids-fan, så jeg hopper ikke med på den vogn. Min kæreste derimod, er lakrids-fan, og har været det siden hun kunne gå, hvilket betyder at jeg alligevel bliver kastet op på lakridsvognen en gang i mellem … oh ak oh ve – hvad man dog ikke gør af kærlighed.

I skabet står der et glas med lakridssirup, hun har købt, og som hun bl.a. bruger til at kommer hen over fx. vaniljeis. Nu havde jeg kigget på det længe nok til jeg måtte prøve at bruge det til et eller andet – valget faldt på skumfiduser, som jeg jo har prøvet at lave før (Marshmallow / Skumfiduser)

Ingredienser (50-60 stk.):
250 g sukker
3/4 dl vand
1 1/2 æggehvide
10 blade husblas
2 spsk lakridssirup
1 spsk meizena
2 spsk flormelis

Tilberedning:
Udblød husblasen i koldt vand.

Kog sukker og vand til en sirup. Alt sukker skal være opløst og det skal være en klar let klistret i boblerne når det simre.

Pisk æggehviderne stive og pisk derefter siruppen i lidt ad gangen.

Smelt den udblødte husblas i en gryde over svag varme og pisk den i massen.

Hæld ca. 1/3 af massen i en seperat skål og pisk lakridssiruppen i.

Kom forsigtigt massen med lakrids op i den neutrale masse og vend det hele 2-3 gange så massen får et “swirl” mønster.

Hæld massen ud i en bradepande eller lignende foret med husholdningsfilm og sæt det på køl i nogle timer.

Når massen har sat sig vendes det ud på bagepapir strøet med blandingen af flormelis og meizena.

Skær det i den ønskede størrelse og vend dem i meizena/flormelis blandingen, så de ikke klistre sammen.

… Så er der skumfiduser :-)

Hjemmelavede Marshmallow / skumfiduser med lakrids smag
Lakridsfiduser eller Skumfiduser med lakrids

Læs også:

Salat med gedeost, valnødder og brødcroutoner
Kylling ballotine, kantarel med ærterisotto
Brownie - ikke chokoladekage, men brownie12 Comments on Lakridsfiduser eller Skumfiduser med lakrids

 1. Malou Klidmoster

  Oh la la….de ser virkelig lækre ud. De kommer straks på listen over slik der skal laves til jul ;-)

 2. Christoffer - Lofoloco

  Så er det godt der ikke er lang tid til jul, for de er sgu gode :-)

 3. Anders Damm

  Hvordan blev resultatet? Jeg synes der mangler en konklusion…

  Overvejer at lade dem indgå i en dessert til nytårsaften:)

 4. Christoffer - Lofoloco

  Jammen Anders … Alt jeg laver er jo fantastisk ;-)

  De blev gode. 2 spsk lakridssirup giver en let lakrids smag, så det er lakrids, men jo ikke som at spise en Piratos.

  Alt efter hvad du skal bruge dem til kan du putte 1-2 blade husblas mere i. Mine var i den blødere ende af skalaen for skumfiduser, dog uden at være i nærheden af budding.

  Mit bedste råd er at prøve det af. Det tager ca. 20-25 min at lave en portion og er på ingen måde svært. Bagefter har man så en konkret føling med smag og konsistens.

  Hvad har du i tankerne med nytårsdessert?

 5. NB

  Jeg forsøgte at lave ovenstående i går, dog med jordbærsmag istedet for lakrids.. Umiddelbart gik det ok, bortset fra 2 punkter:
  1. jordbærsmagen var ikke specielt gennemtrængende – den tænker jeg godt at jeg ved hvordan jeg løser. :)
  2. Det egentlige problem. Mine skumfiduser sveder.. Blandingen af maizena pg flormelis var helt smeltet i morges (lavede dem i går) og skumfiduserne var klistret sammen – er der nogen der kan hjælpe med hvad jeg har gjort galt? På forhånd tak.

 6. Christoffer - Lofoloco

  Bliver de forklistret er det fordi der er for meget væske i. Mine med lakrids var heller ikke lige så faste som dem jeg lavede uden (dog uden de klistrede). Uden at kunne sige hvor meget du skal op, så er det husblas du skal skrue op for. Prøv at komme et par blade husblas mere i næste gang.

  Hvad har du brugt til at smagsætte? Jeg ville gætte på noget saft.

  /Christoffer

 7. NB

  Forrygende hurtigt svar! :)
  Jeg kogte friske jordbær med lidt sukker, sigtede dem og kogte efterfølgende sukkeret i jordbærmassen – der var dog helt sikkert mere væske end i opskriften.
  Jeg brugte et ekstra blad husblas i forhold til opskriften, men det har ikke været nok til at redde min alt for store mængde væske.

  Tak for hjæpen, jeg vil prøve igen inden længe – tror dog at jeg prøver med lakridspulver denne gang. :)

 8. Christoffer - Lofoloco

  Tænker man også kunne knuse frysetørrede jordbær og så blande dem i det vand man koger sirup på … tror godt de kan tåle varmen når man koger sirup

 9. Marianne

  Lyder lækkert. Kan man mon bruge lakridspulver istedet for sirup??
  Tænkte at ville prøve dem i chokolade fontaine eller fondue.

 10. Lofoloco

  Hej Marianne

  Der er selvfølgelige lidt forskel på smagen af lakridspulver og lakridssirup, men derudover er der intet problem med at bruge lakridspulver.

  Lyder som en god idé med dem og chokoladefondue :-)

  Bedste hilsner
  Christoffer

 11. Line Søgaard

  Hej Christoffer
  Spændende opskrift! Den må jeg prøve :)
  Jeg har noget super lækkert Johan Bülow raw liquorice pulver stående. Hvor meget vil du skyde på, at jeg skal bruge til en sådan portion? De må gerne smage rimelig meget af lakrids (jeg er nemlig en af den slags, der er lidt pjattet med lakrids!) :)
  God aften!
  Mange hilsner
  Line

 12. Lofoloco

  Hej Line

  De “rå” marshmallows smager jo ikke af særlig meget andet end sukker, så du skal jo bare ramme en mængde der smager nok til det antal marshmallows du laver (forstået på den måde at lakridsen ikke skal overdøve andre smage).

  Hvis du finder ud af hvor meget pulver du vil have i én marshmallow kan du bare gange mængden op. Jeg ville derfor prøve mig frem med at tage en mundfuld f.eks. 1/4 tsk rent pulver og se om det smagte for kraftigt. Hvis ikke så skal det jo bare ganges op :-)

  Et skud fra hoften uden at have smagt det lakridspulver du har vil jeg gætte på en 3 spsk.

  Bedste hilsner
  Christoffer


Leave a comment

© 2016 Love food love cooking